Ładowanie Wydarzenia

Niezakupy w Lepszym Klimacie

26 listopada godz. 10:00 - 18:00

niezakupy

Black Friday wywołuje emocje. Tanio, taniej, jeszcze taniej! Jak tu się oprzeć? Sprawdź naszą ofertę – proponują kolejne sklepy, zarówno te stacjonarne, jak i te internetowe.

Dlaczego jednak warto powstrzymać się od zakupów w Black Friday? Biorąc udział w zbiorowym, zakupowym szaleństwie, współtworzysz kulturę nadmiernej konsumpcji. To zupełnie bez sensu w sytuacji alarmującego wręcz zagrożenia planety i wyczerpujących się zasobów naturalnych. Nie mówiąc o ociepleniu klimatu, na które wpływ mają rosnąca produkcja i nasilenie transportu. Każda dostarczona do Ciebie z okazji Black Friday paczka to hektolitry zużytej benzyny i olbrzymia ilość wygenerowanych spalin!

Nie godzimy się na zakupowy amok, którego skutki dla środowiska są dramatyczne. Ty także masz na nie wpływ, dlatego zachęcamy, byś tworzył z nami #lepszyklimat! Ogłaszamy akcję Nie kupuję w Black Friday. Zasady są następujące: Przyjdź do naszego sklepu na Niezakupy. Zrób sobie zdjęcie z deklaracją, że nie kupujesz w Black Friday i wrzuć ją na Facebooka albo Instagram, oznaczając Lepszy Klimat. W zamian możesz za darmo otrzymać 5 wybranych rzeczy używanych.

Regulamin promocji dostępny jest u organizatora i w sklepie charytatywnym Lepszy Klimat.

Szczegóły

Data: