Ufunduj drzewo w CZĘSTODRZEW

Drzewa oprócz walorów estetycznych mają dla nas ogromne znaczenie jako „miejskie filtry powietrza”. Pobierają z powietrza dwutlenek węgla, oddając tlen, wyłapują też cząsteczki pyłu i kurzu. Dzięki Nim powietrze, którym oddychamy jest czystsze. W czasie upalnych dni drzewa znacząco obniżają temperaturę powietrza, dlatego duża ilość drzew w mieście jest szczególnie ważna z perspektywy obserwowanych zmian klimatu.

Jako fundacja Rething zapraszamy do wspólnego dbania o zieleń w naszym mieście. 11 listopada 2021 roku posadzimy wspólnie kolejne drzewa. Zachęcamy do włączenia się w przedsięwzięcie w roli fundatora drzewa, czyli osoby, firmy lub grupy osób, które przekażą darowiznę finansową pozwalającą na pokrycie kosztów sadzenia jednego drzewa (sadzonki i materiałów pomocniczych). Każde drzewo zostanie oznakowane drewnianą tabliczką zawierającą nazwę gatunku drzewa oraz nazwę lub logo wybrane przez fundatora. Fundatorzy otrzymają pisemne podziękowania, a informacja o udzielonym wsparciu zostanie opublikowana na stronie internetowej fundacji oraz w wydarzeniu na platformie facebook.

Tej jesieni zachęcamy do ufundowania następujących gatunków drzew:

• Jawor ________________180 zł
  • Jarząb pospolity _______180 zł
  • Dąb szypułkowy_______180 zł
  • Platan________________410 zł

Jak ufundować drzewo?

W celu ufundowania drzewa należy mailowo potwierdzić jego dostępność.
Darowiznę na drzewa należy przesłać przelewem na konto bankowe:
Fundacja Rething
ul. Dąbkowskiego 20/22 m.15
42-217 Częstochowa
w tytule przelewu wpisując darowizna na cele statutowe.

Jak jeszcze możesz pomóc?

Zarówno fundatorów jak i pozostałych sympatyków Fundacji Rething zapraszamy na wspólne sadzenie w czwartek, 11 listopada. Spotkamy się w Kuźnicy Marianowej przy placu zabaw przy ul. Zdrowej o godzinie 11:00.

Fundatorzy CZĘ100DRZEW 11 listopada 2021

Fundatorzy CZĘ100DRZEW 9 października 2021